patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Járókelők az újabb dohányzási tilalomról PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. január 12. szerda, 12:04

iStock_000003116898XSmallFebruár 1-én lép életbe a fővárosi megállókban a dohányzási tilalom. A Duna TV interjút készített várakozó utasokkal a véleményüket kérdezve az új szabályról.

A hamarosan életbe lépő tilalom az aluljárókban bevezetett füststop kiterjesztése. A tapasztalatok szerint az aluljárókban a budapestiek nagy része betartja a tiltást – rácáfolva a bevezetését megelőző szkepticizmusra. A rendelet sikere – úgy tűnik – a felszerelt kameráknak,- és a magas bírságnak köszönhető. Vannak olyanok is, akik a szabály miatt leszoktak az aluljárók használatáról.

A megkérdezettek közül négyen még nem is hallottak a megállókban bevezetendő szabályzásról. Hiányolták a megfelelő tájékoztatást – a tilalomra még sehol nem figyelmeztet tábla. A hamutálak leszerelése szerintük szintén egyértelműen jelezné a tiltást.

A riportban megszólaltak nem dohányzó járókelők is, akik túl szigorúnak tartják az újabb rendelkezést. Mivel a megálló szabadtéri terület, ezért tolerálnák a dohányfüstöt. Nagyobb problémát látnak az eldobott csikkekben, ezen a területen nagyobb odafigyelést várnak a dohányosoktól.

Forrás: Duna Televízió

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. január 12. szerda, 12:14
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később