vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Most a spanyolok a legszigorúbbak PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. január 04. kedd, 11:25

iStock_000007861495XSmallÉletbe lépett Európa legszigorúbb dohányellenes törvénye: Spanyolországban tilos rágyújtani minden bárban, étteremben, kórházban, játszótéren, sőt a tevevízióban sem mutathatnak dohányzó embereket.

Spanyolországban január elsejétől bevezették az eddigi legszigorúbb dohányellenes törvényt, annak ellenére, hogy itt a legnagyobb a kávéházi és dohányzási kultúra Európában. A törvény szerint tilos rágyújtani az éttermekben, bárokban, kórházban és környékükön, valamint a játszótereken és közelükben. A televízióban is tilos füstölgő embereket mutatni.

A most életbe lépett szigorítás a 2006-os tilalom továbbfokozása. Négy éve a munkahelyeken tiltották meg a dohányzást, és akkor még az éttermek tulajdonosait kötelezték füstmentes terek kialakítására. A fogadtatás vegyes, a bártulajdonosok aggódnak, hogy visszaesik forgalmuk (előre láthatólag kb. 10 százalékkal), míg az orvosok üdvözlik a szigorítást.

Forrás: origo.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. január 04. kedd, 11:31
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később