Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Oroszország világelső dohányzásban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2011. január 04. kedd, 11:21

iStock_000005136326XSmallAz orosz felnőtt lakosság körében végzett felmérés alapján Oroszország a világelső a dohányzó országok körében, de italozásban már a franciák és portugálok vezetnek.

Oroszországban a férfiak 60% a, a nők majdnem 22 %-a dohányzik. A 19-44 év közötti emberek fele dohányos: 10 férfi közül 7, 10 nő közül pedig 4 füstölög. A felmérésből az is kiderül, hogy a fejlettebb régiókkal szemben Oroszországban minél műveltebb egy nő, annál többet dohányzik.

Egy moszkvai hetilapban megszólalt szakértő szerint nem elég hatékonyak a felvilágosító kampányok és az egészséges életet hirdető nyilatkozatok.

Az Egészségügyi Világszervezet, a WHO szeptemberi tanácskozásán Putyin kormányfő elfogadta a dohányellenes tervet, ezért első lépésként január elsejétől felemelték a vodka és a dohányipari termékek adóját, és továbbra is fokozatos adóemelés várható. Ma Oroszországban jelentősen olcsóbb egy doboz cigaretta, mint az EU-ban. (Moszkvában 5 rubel adó terhel egy doboz cigarettát, míg Nyugat-Európában 75 rubel, azaz 1,83 euró.)

Forrás: Népszava
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. január 04. kedd, 11:25
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később