Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A Közgyűlés megszavazta – a megállókban is tilos a dohányzás! PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. december 17. péntek, 11:02

megallo_tilalom_evakepFebruártól tilos a dohányzás a BKV-megállókban. A szabályszegőket 50 ezer forintos bírsággal büntethetik.

A Fővárosi Közgyűlés szerdai ülésén elfogadta Tarlós István főpolgármester javaslatát: a rendelet szerint nem lehet majd rágyújtani az autóbusz, villamos, trolibusz, fogaskerekű, sikló, libegő és a HÉV megállókban. Ahol nem egyértelmű, hogy meddig tart a megálló, ott a járdaszegélytől 2 méter széles terület védett, hosszúsága pedig az adott járműtípustól függ. A leghosszabb tiltott zóna a HÉV megállókat érinti, ahol 120 x 2 méteres területen lesz tilos füstölögni. A tilalom megszegőit 50 ezer forintra büntethetik a közterület-felügyelők. A rendelet a kihirdetést követő 45. napon, várhatóan február első napjaiban lép hatályba.

A tilalom a megállóhelyek és a végállomások utasváróira is vonatkozik. A Budapesti Közlekedési Központ (BKK) sajtóanyagában kihangsúlyozza, hogy ezeken a helyeken egy cigarettázó utas akár 8-10 ember ott tartózkodását is kellemetlenné teheti.

A BKK szükségesnek tartja, hogy fokozatosan minden megállóhelyen kihelyezzék a tiltásra figyelmeztető táblákat. Állításuk szerint önkéntes jogkövetésre számítanak, nem pedig tömeges bírságolásokra.

Forrás: index.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. december 17. péntek, 11:08
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később