Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Elégedetlen törökök PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. december 13. hétfő, 16:43

torok_etteremTöbben vannak a dohányzási tilalom ellen, mint mellette – derült ki egy törökországi kutatás során.

Az Ipsos KMG felmérte a török lakosság véleményét a dohányzási tilalommal kapcsolatban. A 18 év feletti török lakosság körében a dohányosok 79 %-a szerint újra engedélyezni kellene a zárt közterületen a rágyújtást abban az esetben, ha nem tartózkodik nem dohányzó a helyiségben, és ezzel a nem dohányzók 64 %- a is egyetért. Az összes megkérdezett 78 %-a gondolja úgy, hogy lehetőséget kell adni a dohányosoknak, hogy eldöntsék, rá akarnak-e gyújtani a kijelölt dohányzóhelyeken, vagy inkább a szórakozóhelyek nem dohányzó részlegét választják.

Isztambul, Ankara, Ízmir, Bursa és Adana városok szórakozóhelyein is felmérték a tiltás hatását a kutatók. Törökország teljes dohányfogyasztásának 60, míg az ország dohány-árusításának 30 %-a ezekben a városokban történik. A régió üzleteiben a vállalkozók 75 %-a számolt be arról, hogy a tiltás következtében csökkent a bevételük. Ezen üzletek több mint felében az alkalmazottak számát is csökkenteni kényszerültek.

A szórakozóhelyek tulajdonosainak 91 %-a azt a megoldást támogatná, hogy a vendégek dönthessék el, rá akarnak- e gyújtani, vagy inkább a nem dohányzó oldalt választják. 76 százalékuk szerint rendelkezésükre állna elegendő hely ahhoz, hogy ezt a fajta elkülönítést megoldják, ha a törvény lehetőséget adna rá.

Forrás: vendeg.hu

Kép: http://www.flickr.com
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. december 13. hétfő, 16:45
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később