patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A megállókban is megtiltanák a dohányzást PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. december 10. péntek, 11:34

BKV_buszA játszótereken és az aluljárókban bevezetett dohányzási tilalmat most a tömegközlekedési megállókra kiterjesztenék.

A Fővárosi Közgyűlés jövő szerdán tárgyal Tarlós István főpolgármesterrel a javaslatról. Ha elfogadják, a játszóterek és aluljárók után az autóbuszok, trolibuszok, villamosok és HÉV-ek megállóhelyein, állomásain is tilos lesz rágyújtani. A rendelet betartását a Közterület-felügyelet ellenőrizné, a tilalom megszegését 50 ezer forintig terjedő pénzbírsággal szankcionálnák.

A rendelettervezet definiálja a megállókat, állomásokat. Tilos lesz dohányozni az érintett járdaszigeteken, korláttal elkülönített részeken, továbbá a megállót jelző táblától számított meghatározott területen: ez az autóbuszok, illetve trolibusz esetében csuklós járműveknél 2 méter széles és 18 méter hosszú, egyéb járműveknél 2 méter széles és 12 méter hosszú. Kettős megállóban 2 méter széles, és 36 méter hosszú terület lenne füstmentes. Villamosok esetében 35 méter hosszú, míg a HÉV járműveinél 120 m hosszú egy megálló, 2 méter szélességgel számolva. A tilalom a megállóhelyek utasváróit is érinti.

Forrás: hirtv.hu

Kép: BKV galéria
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. december 10. péntek, 11:40
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később