vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Nem tudják szabályozni az e-cigaretta használatát PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. december 10. péntek, 11:30

627Az Egyesült Államok fellebbviteli bírósága szerint az Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal az elektronikus cigaretta forgalomba hozatalát szabályozhatja, az értékesítési engedélyezésre azonban már nem terjed ki a hatásköre.

Az USA fellebbviteli bírósága kijelentette, hogy az amerikai Élelmiszer- és Gyógyszerügyi Hivatal (U.S. Food and Drug Administration, FDA) szabályozhatja ugyan az e-cigaretta forgalomba hozatalát, de nem terjed ki a jogköre arra, hogy felvegye a terméket az egészségügyi termékként értékesíthető eszközök listájára. Így, amint az e-cigaretta kereskedelmi forgalomba kerül, az FDA elveszíti a felügyeleti lehetőséget a termék felhasználását illetően.

Dohányzás ellenes szervezetek bírálják ezt a döntést, mivel kockázatosnak tartják, hogy az FDA nem szólhat bele abba, hogy kinek adják el az elektronikus cigarettát. A szervezetek képviselői ezért arra kérik a kormányt, hogy fellebbezzen a Legfelsőbb Bíróságon a döntés ellen.

Forrás: orientpress.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. december 10. péntek, 11:33
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később