Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Bezárt a brit pubok 12 százaléka PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. november 23. kedd, 15:30

Nagy_Britannia_pubNagy-Britanniában nem megy a pub-biznisz. Közel 7000 üzletnek kellett végleg bezárnia a dohányzási tilalom és a recesszió következtében.

A sörkedvelő brit országban egy felmérés adatai szerint a pubok több ételt adnak el, mint italt. A dohányzás megtiltásával drasztikusan csökkent a szeszes italok eladása a kocsmákban. A dohányzási tilalom miatt azok a vendégek, akik ital kedvéért keresnék fel a pubokat, inkább a szupermarketekben szerzik be ezeket, és otthon fogyasztják, ahol még szabadon rágyújthatnak.

A piaci verseny a megmaradt 50 ezer kocsma tulajdonosát arra készteti, hogy fejlesszék gasztronómiai szolgáltatásaik minőségét. Háromból egy kocsmavendéglő ma már kínál olyan extra életeket, amiket az emberek otthon nehezen tudnak elkészíteni.

A szakértők szerint a recesszióval megspékelt dohányzási tilalmat csak azok a pubok fogják átvészelni, amelyek igényes ételkínálattal is rendelkeznek, olcsó menükkel igyekeznek elérni a forgalom növekedését, illetve a nyitvatartási idő megnyújtásával próbálják csökkenteni az alkohol-eladás hanyatlásából származó veszteségeket.

 

Forrás: penzcentrum.hu

Kép: http://www.flickr.com

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. november 23. kedd, 15:34
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később