Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Új dohánytörvény Zentán PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. november 11. csütörtök, 12:40

papuli01A szerbiai Zentán ma lép érvénybe a dohányzásról szóló új törvény. A szórakozóhelyeken dohányzó és nem dohányzó részeket kell elkülöníteni.

A mai naptól érvényes dohányzási törvény szerint a 80 négyzetméternél kisebb alapterületű vendéglátóhelyek esetében a tulajdonosnak kell eldöntenie, hogy dohányzó, vagy füstmentes hellyé nyilvánítja üzletét. A döntésről jól látható jelzést is ki kell helyeznie a hely bejáratára. A 80 négyzetméretnél nagyobb területű szórakozóhelyeken el kell választani egymástól a dohányzó és a nem dohányzó részeket úgy, hogy legalább a helyiség fele füstmentes terület legyen. A törvény arról is rendelkezik, hogy a két helyiségnek egyforma méretűnek kell lennie. Ha ez nem megoldható, akkor a nagyobb, és a bejárathoz közelebb eső részt kötelesek a nemdohányzók számára biztosítani. Ezen kívül a nem dohányzó asztalokon, a bárpulton a dohányzást tiltó jelzést kell kihelyezni, és jelzéssel kell ellátni a dohányzóhelyeket is. A tulajdonosnak ki kell jelölnie egy személyt, aki felügyeli a dohányzási tilalom betartását és a vétségekről jelentést küld az illetékes szervnek.

A jogszabály érvénybe lépésére a vendéglátósok is felkészültek. Több zentai szórakozóhely tulajdonosa úgy véli, hogy a teljes dohányzási tilalom akár 70-80%-al is csökkentette volna a forgalmat. A jelenlegi megoldás mellett is számolnak a szórakozóhelyek forgalmának gyengülésével.

Forrás: magyarszo.com
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. november 15. hétfő, 14:32
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később