Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Afrika gazdasági katasztrófa elé nézhet PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. november 10. szerda, 13:27

http://fustolgoktarsasaga.hu/images/stories/Afrikai_tanulmany.jpgFolyamatban van a dohányellenőrzési keretszerződés módosítása. Egy tanulmány szerint a WHO ajánlásainak elfogadása súlyos gazdasági és szociális válságba sodorná Afrika dohánytermeléstől függő legszegényebb országait.

A dohányellenőrzési keretszerződés módosításához kapcsolódó WHO ajánlások az adalékok teljes tilalmát javasolják a dohánytermékekben. Egy ilyen lépés ellehetetlenítené a burley típusú dohányt, mivel az íze miatt csak adalékanyagokkal kezelve fogyasztható. A tilalmat annak ellenére ki akarja mondani a WHO, hogy maga is elismerte, az adalékmentes dohánytermékek is éppen olyan veszélyesek az egészségre, mint az adalékanyagokat tartalmazók.

„A burley dohányfajta gazdasági szerepe Afrikában és a termelés csökkenésének várható hatása” című tanulmány megállapítja, hogy Malawiban, Mozambikban, Ugandában, Zambiában és Zimbabwéban több mint 3,6 millió ember megélhetésére közvetlenül, 12 millióéra pedig közvetve hatnak a dohányipari ágazatot érintő változások. A Burley dohány keresletének összeomlása Malawi gazdasági teljesítményének 20 %-os visszaesését idézné elő egy éven belül, mivel a dolgozók 70%-a a dohányiparban van alkalmazásban. Egy ilyen mértékű gazdasági visszaesés kiheveréséhez Malawinak több évtizedre is szüksége lenne.

A Kelet- és Dél-Afrikai Közös Piac (Common Market of Eastern and Southern Africa; COMESA) legutóbbi csúcstalálkozóján felkérte 19 tagját a WHO javaslatának elutasítására és felszólította a WHO-t, hogy vonja be az érintett feleket a tárgyalásokba.

A teljes tanulmány megtekinthető angol nyelven a következő oldalon:

http://ingredientsban.tobaccoleaf.org/

Kép: http://www.flickr.com

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. november 11. csütörtök, 10:21
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később