Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Lazítottak a szlovák dohánytilalmon PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. október 27. szerda, 13:15

szlovak_etteremMáris változtat a szlovák kormány a két éve hozott dohányzási tilalmon. A módosítással gyakorlatilag visszatérnek az előző rendelethez, miszerint elkülönített helyeken lehet dohányozni. Szlovákia jövő februártól életbe lépő jövedéki adó emeléssel szeretné növelni bevételeit, és leszoktatni az embereket a dohányzásról.

Szlovákiában két éve szigorították a dohányzásra vonatkozó szabályokat, ám a gyakorlatban az új törvény működésképtelen volt. A jogszabály eredetileg úgy rendelkezett, hogy tilos rágyújtani minden étteremben, kávéházban és szórakozóhelyen. A tulajdonosok és üzemeltetők viszont ennek következtében fokozatosan elvesztették volna forgalmuk jelentős részét, amely rövidesen csődhöz vetetett volna.

A kialakult helyzet mérlegelése jobb belátásra bírta a döntéshozókat és törvénymódosítással visszatértek ahhoz a korábbi gyakorlathoz, mely szerint külön helyiséget, vagy egymástól elválasztott részlegeket alakítanak ki a nem dohányzók és a dohányosok számára. Azokon a helyeken, ahol ételt is felszolgálnak, csupán ebéd- és vacsoraidőben tiltják a dohányzást.

Az egészségügyi szakemberek persze tiltakoznak, és követelik, hogy Szlovákia kövesse Nagy-Britannia példáját és minden nyilvános helyen tiltsa be a dohányzást.

A pozsonyi kabinet a jövedéki adó emelésével tervezi növelni az állam bevételeit, és reméli, hogy a magasabb árak csökkentik majd a rendszeresen dohányzók számát. Valószínűsíthető, hogy legfeljebb az első cél teljesül majd, a növekvő ár ugyanis aligha eredményez leszokást a dohányosoknál.

Forrás: nol.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. október 27. szerda, 13:28
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később