vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohányklubok Spanyolországban? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. október 27. szerda, 12:52

spanyol_etteremA spanyol dohányosok leleményesek. Az éttermekben, bárokban bevezetett dohányzási tilalmat úgynevezett dohányklubok létrehozásával tervezik kijátszani.

Korábban, "Vége a füstös Spanyolországnak" címmel hírt adtunk a spanyolországi dohánytörvény szigorításáról, amely gyakorlatilag száműzi a füstölgést a vendéglátóhelyekről.

A spanyol dohányosok viszont már találtak egy kiskaput, hogy továbbra is hódolhassanak szenvedélyüknek. Úgynevezett „dohányklubokat” kívánnak létrehozni, ahol a vendégek kvázi részvényesként tartózkodhatnának. A vendéglátósok úgy gondolják, ez az egyetlen módja, hogy kizárják az állam beleszólását, mivel zártkörű klubként saját szabályaik szerint működtethetnék tovább üzleteiket. Az ötletet a konzervatív Néppárt is támogatja.

A kormány azonban már is jelezte az akadályokat: zárkörű klubokat csak nonprofit alapon lehet létrehozni, tehát ezeken a helyeken nem lehetne italt, dohányt árusítani, sőt pincért sem lehetne alkalmazni.

A konzervatívok azt szeretnék, ha a bárok alapterületének a 30%-át továbbra is el lehetne különíteni a dohányosok számára, mivel az átalakításokba sok tulajdonos komoly pénzt fektetett.

A vendéglátósaknak legalább annyit sikerült elérniük, hogy az új törvényt, amely kiűzi a dohányosokat az éttermek elé, csak január második felében vezetik be. Így szilveszterkor még mindenki kedvére és szokásainak megfelelően szórakozhat.

Forrás: Népszabadság Kép: Flickr by pasotrapaso

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. október 27. szerda, 13:09
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később