vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Továbblépés az Indonézia-USA vitában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. július 30. péntek, 08:51

Indonézia-USA vita a WTO-nál a kretek cigaretták ügyébenA WTO hivatalos vizsgálati eljárást indított az USA dohánytörvényei által tiltólistára helyezett indonéziai szegfűszeg ízesítésű cigaretták ügyében.

 

Az ázsiai ország álláspontja szerint az Amerikai Egyesült Államok megszegi a kereskedelmi szabályokat. Miközben az USA törvénye megtiltja a cukorka, gyümölcs és szegfűszeg ízesítésű dohánytermékek gyártását, importját és értékesítését, kivételt tesz a mentolos ízesítéssel. Indonézia protekcionizmust gyanít az amerikai szabály mögött – a legtöbb mentolos ízű cigarettát ugyanis az Egyesült Államokban gyártják.

Washington szerint a tilalom nem ütközik nemzetközi kereskedelmi szabályokba, mivel nem kifejezetten az indonéziai szegfűszeg ízesítésű cigarettákra irányul.

A WTO részéről csak jövőre várható döntés.

Indonéziában több mint 6 millió ember sorsa függ a dohány és a szegfűszeg „kretek” néven ismert keverékéből készült cigaretták gyártásától.

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. július 30. péntek, 09:07
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később