Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Fellépés az európai dohánytermelőkért PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. július 01. csütörtök, 17:03

dohányültetvényTabajdi Csaba az európai dohánytermelés jövőjével kapcsolatban szervezett találkozót június 29-én, felhívva a figyelmet az EU és a WHO dohányzásszabályozásában várható változásokra. Az EP Mezőgazdasági Bizottságának tagja szerint e folyamatokban az EU által képviselt álláspontnak egyaránt figyelembe kell vennie egészségügyi, foglalkoztatási és költségvetési szempontokat.

 

A képviselő ebben a témakörben korábban az Európai Bizottsághoz fordult. A WHO Dohányellenőrzési Keretegyezményének jelenlegi tervezete alapjaiban kérdőjelezi meg az EU-ban közel háromszázezer termelőt foglalkoztató ágazat jövőjét. A fő gondot az jelenti, hogy a jogszabály egyik következményeként a Burley és Oriental típusú dohányok felhasználása de facto ellehetetlenülne, amelyek a teljes európai dohánytermelés 55%-át teszik ki.

Tabajdi egyetért a dohánytermékek toxicitásának csökkentésével, ezt tudományos alapon végre is lehet hajtani. A jelenlegi tervezet azonban más irányba vezet: az ízesítő- és adalékanyagok tiltásával a termékek „vonzóságát” csökkentené, ami egy tudományosan mérhetetlen fogalom. Miközben népegészségügyi szempontból tagadhatatlanul fontos a dohányzás visszaszorítása, egy indokolatlanul szigorú szabályozás tönkreteheti a dohánytermelőket.

A megbeszélésen szintén részt vevő Glattfelder Béla, fideszes EP-képviselő szerint ez a szabályozás-tervezet nem az egészségről, hanem a protekcionizmusról szól, és veszélyezteti az európai gazdálkodókat. Figyelmeztetett arra is, hogy a túlzó szigor a feketekereskedelemre is ösztönzőleg hat, így a dohánytermékek egy része kikerülne az egészségügyi ellenőrzés látóköréből.

Forrás: medicalonline.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. július 01. csütörtök, 17:24
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később