vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Hogyan ne szokjunk le PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. június 15. kedd, 10:26

Hogyan ne szokjunk le a dohányzásról?Selymes Orsolya egykor dohányzó pszichológus évek óta tanulmányozza a függőség jelenségét. A közelmúltban megjelent Hogyan ne szokjunk le a dohányzásról? c. könyve új szemszögből járja körül a dohányzás és a leszokás kérdését.

A szerzőnek 13 év aktív dohányzás után elege lett a haszontalan tanácsokból, és tudományos szempontból kezdte vizsgálni a függőség jelenségét. Saját élményeit és megfigyeléseit, valamint dohányosokkal készített interjúi eredményeit összegyűjtve sajátos technikát dolgozott ki. Eredményeiről könyvet írt, ami bemutatja a dohányosokkal kapcsolatos hiedelmeket, a függőség és a dohányzás igazi természetét – és az általa javasolt csoportos leszoktató módszert.

A szerző szerint a leszokás nem elhatározás vagy akaraterő kérdése. Csak egyetlen módja van: a függőség mögött húzódó valódi ok megszüntetése. Ez az, amire a nemzetközi színtéren egyre inkább alkalmazott, megszégyenítő és megbélyegző dohányzásellenes eszközök kevéssé alkalmasak.

Selymes Orsolya könyvében rámutat: a droghasználók és az alkoholisták után a dohányosok váltak a legújabb bűnelkövetőkké, ők korunk új kirekesztettjei. Ez a folyamat téves irányba vezet, mivel a megbélyegzéstől tartva kevesen vállalják fel, hogy füstölögnek – így a problémával való hatékony szembenézés is nehezebbé válik.

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. június 15. kedd, 10:30
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később