Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Egyencsomagolás – Ausztrália lép elsőként? PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. április 30. péntek, 22:23

tobacco14Az ausztrál kormány csütörtökön jelentette be, hogy tervei szerint 2012-től tilos lesz bármilyen képet használni a cigarettás dobozokon. A tilalom kiterjed majd a márkajelzésekre is, és minden egyéb grafikai elemre.

 

A tilalom szerint a dohánytermékek csomagolása nem tartalmazhat majd logókat, színeket, a márkára jellemző képvilágot és promóciós szöveget – csupán a márka és a termék nevét lehet majd feltüntetni egységes színnel és betűtípussal. A termékek csomagolófelületének nagy részét pedig a dohányzáshoz kapcsolt betegségek képei és egészségvédő feliratok töltik majd ki. ,„A cigaretta embereket öl meg, ezért a kormány egyáltalán nem kér elnézést azért, amit tesz” – mondta Kevin Rudd miniszterelnök.

Az egyencsomagolás gondolatát már több országban is felvetették – beleértve Kanadát, Új Zélandot és az Egyesült Királyságot. Komoly aggodalmat jelent ugyanakkor, hogy minél egyszerűbb egy csomagolás, annál egyszerűbben lehet hamisítani. A hamisított termékek mennyiségének növekedése, és a feketepiac erősödése pedig senkinek nem tesz jót: az állam jelentős adóbevételektől esik el, a fogyasztók nem lehetnek biztosak a termékek minőségében, a gyerekek pedig könnyebben jutnak hozzá dohánytermékekhez ezekből a forrásokból.

Az ausztráliai ellenzék arra hívta fel a figyelmet, hogy nem bizonyított az egyencsomagolás hatékonysága a dohánytermék-fogyasztás mértékének csökkentésében.

Forrás: WSJ

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később