vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Terjeszkednek a csempészáruk Kanadában PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. április 30. péntek, 22:19

flag_canadaKanadában egyre inkább növekszik a csempészett dohánytermékek piaca - Quebec és Ontario piacának közel felét teszik ki, és a nyugati országrész felé  is terjeszkednek.

 

Az olcsó cigarettákat engedély nélkül, bennszülött rezervátumok területén üzemelő dohánygyárak bocsátják ki és terjesztik, ami nemzetiségi szempontok miatt is különösen árnyalttá teszi a problémát.

A rendőrség legutóbbi razziáin nagy mennyiségű csempészett cigarettát találtak a nyugat-kanadai Brit Columbia tartományban is. Egyes becslések szerint 2008-ban 13 milliárd illegális cigarettát adtak el Kanadában, ami három milliárd szállal több, mint az előző évi adat.

Ez a tevékenység egyre nagyobb problémát okoz az államnak mind gazdasági, mind népegészségügyi szempontból. A 2,4 milliárd dolláros adókiesésen túl a kormánynak szembe kell néznie azzal is, hogy a feketepiac a szervezett bűnözés meghatározó anyagi forrása. Ezen kívül az ellenőrizetlen körülmények között előállított cigaretták beláthatatlan egészségügyi kockázatot hordoznak magukban, ráadásul a kiskorúak is könnyen hozzájutnak ezekhez a termékekhez.

Érdekes és elgondolkodtató, hogy éppen Kanadában küzdenek a terjeszkedő feketepiaccal, ahol a legszigorúbbak a dohányzási törvények, ahol rendkívül magasak a dohánytermékek adói. És Kanadából indult el a különböző termék-összetevők, pl. ízesítőanyagok tilalmának gondolata is.

Forrás: Vancouver Sun
AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később