patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A dráguló cigaretta a feketepiacnak kedvez PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. április 29. csütörtök, 09:44

aacs-logoA feketepiacra tereli a fogyasztókat a kormány által tervezett 6,5 dolláros dohánytermék jövedéki adóemelés – véli az ausztrál kisboltosokat tömörítő szövetség.

 

 

Az Ausztrál Kisboltok Szövetsége (Australian Association of Convenience Stores) szerint az utóbbi időben megduplázódott az illegális cigaretták piaca, a teljes dohányeladások 12 százalékát teszi ki, 600 millió dollár adóbevétel kiesést okozva a kormánynak. Ha a kormány a tervek szerint tovább növeli a dohánytermékek jövedéki adóját, hogy ezzel támogassa az egészségügyi reformok finanszírozását, az további térnyerést szerezhet a feketepiacnak – figyelmeztet a Szövetség.

„Ha a cigaretta drágul, a fogyasztók egyszerűen olcsóbb alternatívák után néznek” – mondta Sheryle Moon, az AACS igazgatója. Egy csomag hamisított cigarettához az üzletekben kapható termékek árának akár harmadáért is hozzá lehet jutni. Ezeken a termékeken nem szerepelnek egészségügyi felhívások, és minőség-ellenőrzés hiányában fogyasztásuk beláthatatlan egészségügyi következményekkel jár.

A Füstölgők Társasága is aggodalommal figyeli különböző nemzetközi törekvések (pl. termékek megjelenésének egységesítése, bizonyos termékösszetevők tilalma) megjelenését, melyek szintén a feketepiacnak kedveznek.

Forrás: News.com.au


AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. április 29. csütörtök, 10:00
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később