Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A WTO előtt az ízesített cigaretták tilalma PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2010. április 15. csütörtök, 08:59

indonesia_2Indonézia vitaeljárást indított a WTO-nál az Egyesült Államok ellen az ízesített cigaretták betiltása ügyében – adta hírül a Reuters.

Az illetékes amerikai hatóság tavaly szeptemberében tiltotta be az ízesített cigarettákat arra hivatkozva, hogy ezek a termékek különösen vonzók a gyermekek számára. A tiltás egyetlen kivétele a mentolos íz, aminek körülbelül 19 millió amerikai fogyasztója van.

 

A szabályzás sérti a különleges, dohány és szegfűszeg, „kretek” néven ismert keverékéből készült cigarettákat gyártó és exportáló szigetország érdekeit. A mentolos ízesítés további engedélyezése mögött Indonézia amerikai protekcionista motivációkat sejtet, ugyanis Amerikában nagy volumenben gyártják és fogyasztják a mentolos cigarettát. Az intézkedést Indonézia akkor tartaná elfogadhatónak, ha bizonyíték lenne arra, hogy a mentolos íz hatásai kevésbé károsak.

Indonézia 21. a világ cigaretta exportőreinek sorában, 2008-ban (erről az évről állnak rendelkezésre a legfrissebb adatok) 357,8 millió USA dollár értékben exportált.

A WTO szabályai szerint a két országnak most 60 napja van arra, hogy tárgyalásokkal oldják fel a konfliktust. Ha ez nem sikerül, Indonézia szakértői panel felállítását kérheti az ügyben. 

Forrás: Reuters

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. április 15. csütörtök, 09:08
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később