Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Tilalom Keszthelyen és Kőbányán PDF Nyomtatás E-mail
: starstarstarstarblank
Írta: Administrator   
2010. január 26. kedd, 01:41

KeszthelyÚjabb városban, Keszthelyen, és ezzel egy időben egy fővárosi kerületben, Kőbányán is úgy döntött a képviselő testület, hogy rendeletben korlátozza a dohányzást nyílt közterületeken.

A rendelet célja, ahogy a kőbányai képviselő testület fogalmaz, a tiszta, esztétikus utcakép kialakítása, az egészséges életmód feltételeinek elősegítése, a környezet megóvása, valamint az, hogy védelmet nyújtson a nemdohányzóknak.

 

A rendeletek területi hatálya játszóterekre, nevelési, oktatási, szociális, egészségügyi, sport és kulturális intézmények, közhivatalok és egyházi épületek területére, valamint azok 50 méteres körzetére terjed ki. Keszthelyen nem a szankcionálásra helyezik a hangsúlyt, a lényeg, hogy az érintettek megértsék a szabály célját.

A Füstölgők Társasága továbbra is egyetért azzal, hogy játszótereken korlátozást vezessenek be, sőt azt kiterjesszék az ország minden településére. Nem ért egyet azonban azzal, hogy az önkormányzatok önálló hatáskörben dönthessenek a nyílt közterületi dohányzás szabályozásáról. Ez ugyanis lehetetlenné teszi az egységes, kiszámítható szabályozást. Szélsőséges esetben ugyanis ahány önkormányzat van, annyiféle szabályozás születhetne.

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2010. április 07. szerda, 14:40
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később