Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Csehország is képes volt a kompromisszumra PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2009. augusztus 08. szombat, 01:36

A csehek sem tiltják ki a dohányzást teljesen az éttermekből. A szenátus a vendéglátóipari egységek üzemeltetőire bízná a döntést, hogy szabad-e náluk füstölögni vagy sem. Akár szabad, akár nem, a döntést jól láthatóan a bejáratnál kell közölni a potenciális vendégekkel.

 

 

A képviselőház igent mondott rá, és a szenátus jóváhagyása után már csak az államfő aláírására vár a cseh dohányzás ellenes törvény módosítása. Az új jogszabály 2010 júliusában léphet érvénybe.

A törvény most elfogadott változata hosszú évek indulatos vitája után kompromisszumon alapul. Václav Klaus államfő szerint nem az állam feladata döntést hozni olyan kérdésekben, hogy valaki dohányozhat-e egy vendéglátóipari egységben.

A törvény konkrétan meghatározza, hol tilos a dohányzás, és milyen büntetés jár a szabályok megsértéséért. A módosított törvény több szempontból szigorúbb a korábbinál: nagyobb büntetést helyez kilátásba azok számára, akik dohányipari terméket vagy szeszesitalt adnak el kiskorúaknak.

Forrás: Privatbankar.hu

A Füstölgők Társasága szintén a kompromisszum pártján áll. Itthon is csak olyan megoldást támogatunk, amely biztosítja a nem dohányzók füstmentes levegőhöz való jogát, ugyanakkor nem végletesen kiszorító a dohányosok számára sem.

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 08. csütörtök, 10:26
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később