patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Negyven pub zár be havonta PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2009. július 11. szombat, 01:34

Két éve száműzték a dohányosokat a nyilvános zárt helyekről az Egyesült Királyságban. A vélemények megoszlanak a rendelkezés eredményeit illetően. A törvény áttekintésére jövőre kerül sor.

 

A Népszabadság hétfői cikke szerint a tilalom elrendelését követő első kilenc hónapban drámaian csökkent a cigarettázók száma, később visszaesett a lelkesedés. A szigetországban a tilalom ellenére továbbra is aggodalomra ad okot a fiatalok dohányzása.

A törvény ellen nem csak vitatható hatásfoka, hanem a gazdaságra gyakorolt hatása is szól – egyes becslések szerint havonta 40 üzlet kényszerül végleg becsukni a kapuját. A pub-kultúra hagyományosan hozzátartozik az Egyesült Királysághoz, a dohányzás viszont hagyományosan hozzátartozik a pubokhoz, így a tiltás ellehetetleníti ezen üzletek helyzetét.

A folyamat visszafordításáért indult a „Mentsétek meg pubjainkat és klubjainkat” elnevezésű kampány, amelyhez eddig 250 söröző csatlakozott. A mozgalom párt-határokon átnyúlva igyekszik elérni, hogy a jövőre esedékes revíziója alkalmával módosításra kerüljön a törvény. Javaslataik között szerepel, hogy a vendéglátóhelyeken a legyen törvény adta lehetőség elkülönített légterű dohányzó helységek kialakítására, illetve hogy az üzletek tulajdonosai maguk dönthessenek arról, hogy kocsmájukat dohányzó vagy nem dohányzó intézményként üzemeltetik.

Forrás: Népszabadság

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később