Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A dohányzási tilalom a sörfogyasztásra is hatással van PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2009. június 17. szerda, 01:34

FRANCIAORSZÁG – A francia söripar múlt héten közzétett adatai azt mutatják, hogy felgyorsult a sörfogyasztási mutatókban egyébként is megfigyelhető csökkenés, mióta a tavalyi év elején a vendéglátóhelyekre is kiterjesztették a dohányzási tilalmat.

 

A sörfogyasztás tavaly 5%-kal esett vissza, míg 2007-ben csak 3,3% volt a csökkenés. Megjegyzendő, hogy a 33%-os exportnövekedés kompenzálta a fogyasztás csökkenését. Franciaország elsősorban az Európai Unió országaiba exportálja söreit. Más EU-országokkal összevetve a francia sörfogyasztás 30 liter per fő értékével meglehetősen alacsony, Csehországban például 160 liter, az Egyesült Királyságban pedig 110 liternyi fogyasztás jut egy főre.

Forrás: Reuters

A Füstölgők Társasága aggódva figyeli, hogy a törvényhozás a dohányzási törvény szigorítására készül. A hazai vendéglátóipar sincs jó helyzetben. Háber Tamás, a Magyar Vendéglátók Ipartestülete elnöke szerint már a válság miatt is 20-30 százalékkal esett a vendéglátóhelyek forgalma, a dohányzás teljes kitiltása az vendéglátóegységek 28-30 százalékának bezárásához vezethet.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később