vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Kocsmából kutatóközpont PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2009. május 26. kedd, 01:31

Néhány napja újra rágyújthatnak a Barnsley városában működő Cutting Edge kocsma dohányzó vendégei. Kerry Fenton, a pub tulajdonosa egy jogi kiskapura bukkant: az üzlet egyik helységét „dohányzási kutatóközpontnak” nevezte ki.

 

Miután a vendégek kitöltenek egy dohányzási szokásokkal kapcsolatos kérdőívet, eleget téve a jogi elvárásoknak, nyugodtan füstölöghetnek egy ital mellett. „Nem dohányzom, de hiszek az egyéni választás szabadságában” – indokolja lépését Ms. Fenton. Szerencséjét egyik törzsvendégének, egy negyven éves nyomdásznak köszönheti – ő hívta fel a figyelmét a lehetőségre.

A leleményesség dicséretes. Ugyanakkor felmerül a kérdés, hogy vajon megéri-e olyan rendelkezéseket hozni, melyek kiskapuk keresésére sarkallják az állampolgárokat. Különösen aktuális ez a kérdés ma Magyarországon, hiszen a hírek szerint hamarosan elkészül a jelenleg hatályos magyar törvény módosító javaslata. A brit példa nem egyedülálló. Hasonló analógiára tavaly több mint száz amerikai pub avanzsált át színházzá, a kocsma egész területét színpadnak nyilvánítva, a vendégek pedig színészként már nyugodtan rágyújthattak. Franciaországban az interneten szerveződő „füstölgő házibulik” lettek egyre népszerűbbek, miközben a szórakozóhelyek látogatottsága csökkent.

Forrás: 9News

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később