Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Kiállítás a dohányzásról PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2009. május 15. péntek, 01:31

Nem mindennapi kiállítás nyitotta meg a kapuit Bécsben. A Nicotiana című tárlat a dohányzás, mint élvezeti cikk felfedezésétől az első Ausztriában elszívott cigarettáig terjedő időszakot dolgozza fel.

 

A dohány Amerikából érkezett Európába. Eleinte dísznövényként ismerték a spanyol botanikus kertekben, később gyógyászati célokra használták. Élvezeti célból csak a 16. század végén kezdték szívni. Erre a célra az indiánoktól másolt agyagpipákat használtak.

A dohányzás kultúrtörténetét tárják a látogatók elé azok a művészien megmunkált dohányzási kellékek – tajtékpipák, tubákos szelencék –, és festmények, melyeknek a bécsi Kunsthistorisches Museum (Kultúrtörténeti Múzeum) az otthont. A múzeum saját gyűjteményét a JTI/Austria Tabak és a Tokiói Dohány- és Sómúzeum tulajdonában lévő alkotások egészítik ki.

Forrás: Kulturpont.hu

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később