patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Szigorú dohányzási tilalom Lengyelországban PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2009. május 01. péntek, 01:30

Már csak a parlament jóváhagyására vár az a törvényjavaslat, ami érvénybe lépése esetén a dohányzást legszigorúbban tiltó országok közé emeli majd Lengyelországot. Noha máris Európa legszigorúbb tiltásaként emlegetik a lengyel kezdeményezést, az nem tiltja ki teljesen a dohányzást a vendéglátóhelyekről.

 

Várhatóan az év végétől lesz tilos a dohányzás a lengyel munkahelyeken, közintézményekben valamint a vasúti- és buszvárótermekben. A tilalom kiterjed e területek 10 méteres környezetére is. A kezdeményezést a miniszterek többsége pártállástól függetlenül támogatta.

A tiltás szigorú ugyan a vendéglátóhelyekkel szemben is, mégsem lehetetleníti el azokat, mint számos más európai szabályozás. A törvény ugyanis lehetőséget ad az éttermek, bárok tulajdonosainak, hogy dohányzó helységet jelöljenek ki, amennyiben ez a helység légmentesen elkülönül a többitől.

Ami a vendéglátóhelyeken történő dohányzás szabályzását illeti, a lengyel tervezet nagyon hasonlít a nálunk tíz éve érvényben lévő, nem-dohányzók jogait védő törvényhez. Reméljük, hogy a lengyelekhez hasonlóan később sem lehetetlenül el a dohányos vendégek helyzete a magyar vendéglátóiparban. Meggyőződésünk, hogy mind Lengyelországban, mind Magyarországon, mind világszerte megoldható lenne a dohányzó és nem-dohányzó vendégek békés egymás mellett élése. Reméljük, erre az egész Európa számára jó példa lesz a lengyel szabályozás.

Forrás: Napi Online

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később