Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Rövid távon hatástalanok a dohányzási tilalmak PDF Nyomtatás E-mail
: blankblankblankblankblank
Írta: Administrator   
2009. április 28. kedd, 01:30

Egy újonnan készült tanulmány, ami a szívrohamok és az elhalálozások számát vizsgálta, arról számol be, hogy a dohányzási tilalmak rövid távon hatástalanok.

 

A tanulmányt a RAND Corporation, a Congressional Budget Office, a Stanfordi, illetve a Wisconsini Egyetem kutatói készítették. Ez az első olyan amerikai tanulmány, ami a dohányzási tilalmak és a szívrohamok, illetve az elhalálozások számának összefüggéseit széles körű, országos adatok alapján vizsgálja. A korábbi tanulmányok minden esetben egy-egy városra koncentráltak. A kutatás két fő konklúziója a következő:

  1. A korábbi kisebb, regionális kutatásokkal szemben úgy találták, hogy a munkahelyi dohányzási tilalmak rövid távon nem eredményeznek statisztikailag jelentős csökkenést az elhalálozások számában, illetve a kórházak által jelentett szívinfarktusok és más megbetegedések számában.
  2. A rövid távon jelentkező nagymértékű növekedés a szívinfarktusok számában egy-egy munkahelyi tilalom bevezetése után ugyanúgy előfordul, mint a jelentős csökkenés.

A kutatás során számos esetben bukkantak olyan csoportokra, ahol a dohányzási tilalom bevezetését a szívinfarktusok számának növekedése követte. A minta más részeinél éppen ellenkezőleg: csökkentek a megbetegedések. Ha a teljes mintára vonatkozó átlagot nézzük, nem változott a megbetegedések száma a dohányzási tilalmak bevezetését követően. A tanulmány így vonja le a következtetést: „Nem találtunk semmilyen bizonyítékot, amely alátámasztaná, hogy a törvényhozás által előírt amerikai dohányzási tilalmak rövid távon összefüggésben állnának akár az akut szívinfarktusok, akár a gyermek, közép- vagy időskori betegségek (kórházak által jelentett) számának csökkenésével.”

Forrás: Kattintson ide!

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később