Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Függőség vagy szokás
: starstarstarblankblank

A dohányzás függőséget okoz!

Mindenkinek, aki rágyújt tisztában kell lennie azzal, hogy a dohányzásról nehéz leszokni. Ugyanakkor, a dohányzást nem lehet pusztán szenvedélybetegségnek tekinteni.

Az anti-dohányosok szerint a függőség egy olyan alárendelt viszonyt feltételez, amely szerint minden dohányos a szenvedélyének rabja és nem képes magáról felelősen dönteni. Szerintünk azonban a dohányosok is döntéseket hoznak, ezek a döntések pedig a választás szabadságán alapulnak. Ennek megfelelően, mi azt támogatjuk, hogy az állam ne azt tűzze ki célul, hogy a dohányosokat, - mint önmagukról dönteni képtelen függőket - kiszabályozza. Szerintünk sokat szeretnek dohányozni és szívesen dönteken a dohányzás mellett.

A leszokásra ugyanakkor számos megoldás létezik és sokan hagyták abba a dohányzást pusztán az akaratuknak köszönhetően. Többek között a „nikotinpótló”-terápia (tapasz és rágógumi) alkalmazása is segíthet a leszokásban, vagy érdemes az orvosunkhoz fordulni.

Minden ilyen segítség hasznos lehet, a sikeres leszokás legfontosabb tényezői azonban az akarat és a hit, hogy képesek vagyunk rá.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később