vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Passzív dohányzás / Nyilvános helyi dohányzás
: starstarstarstarblank

Álláspontunk egyértelmű: a dohányzók nem zavarhatják füstjükkel a nem-dohányzókat, ugyanakkor a dohányzóknak is joguk van méltó és kultúrált körülmények között elfogyasztani legálisan kapható terméküket.

A nyilvános helyeken történő dohányzás kérdésköre napjainkban nagyon nagy hangsúllyal szerepel a sajtóban, ezzel is jelezve, hogy a kérdés nincs megoldva. Tudjuk és tapasztaljuk, hogy mind a dohányzók, mind a nem-dohányzók változtatni szeretnének a pillanatnyi állapoton. Ugyanakkor nem értjük, hogy az 1999-ben hosszas egyeztetés és széleskörű társadalmi vita során megalkotott nem-dohányzók védelméről szóló törvény betartatására miért nem kerül nagyobb hangsúly. Álláspontunk szerint a megfelelően látható jelzésekkel segíteni lehetne a fogyasztók tájékozódását és döntését, hogy hol tudnak és hol nem tudnak rágyújtani. Azt a helyiséget, ahol pedig rá lehet gyújtani szükségszerűen jól kell szellőztetni és feltétlenül el kell választani a nem-dohányzó helységektől.

Így biztosítani lehetne a választás szabadságát mindenkinek.

AddThis Social Bookmark Button

 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később