vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohányzásról
: starstarstarstarblank

"Hiszünk a választás szabadságában!"

Nem szeretnénk senkit rávenni a dohányzásra és tisztában vagyunk azzal, hogy a dohányzás számos komoly betegség kiváltója lehet! Mi, a Füstölgők Egyesülete csupán azt szeretnénk elérni, hogy egy legálisan kapható terméket emberhez méltó körülmények között fogyszthassunk el, annélkül, hogy másokat zavarnánk, vagy kirekesztve éreznénk magunkat. Dohányzással kapcsolatos álláspontunk így nem lehet más, mint az, hogy a dohányzás bizonyos kockázatokkal jár, és csak olyan felnőtt fogyasztók döntése lehet, akik tisztában vannak a kockázatokkal. Ugyanakkor kiállunk azokért a jogokért, amelyek a dohánytermékeket fogyasztókat megilletik és nem gondoljuk, hogy néhány anti-dohányos szervezet "Szokj le, vagy halj meg!" logikája valódi eredményekhez vezet.

Tisztában vagyunk azzal is, hogy a dohányzás számos komoly és halálos betegség kiváltója lehet, mint például a tüdőrák, légzőszervi betegségek és szívbetegségek. A dohányzással párosított kockázatokat elsősorban járványtani (népességi statisztikai) vizsgálatok határozzák meg, amelyek azt mutatják, hogy az egész életükben dohányzó csoportokban sokkal magasabb bizonyos betegségek előfordulása, mint az ezzel a csoporttal összevethető nemdohányzó csoportok esetében. Ezek a kockázatok általában nagyobbak azoknál a csoportoknál, ahol fiatalabb korban kezdik a dohányzást, hosszabb ideig dohányoznak és több cigarettát szívnak naponta. A statisztikák azonban arról nem beszélnek, hogy egy adott dohányzó elkerülhet-e egy dohányzással kapcsolatos betegséget, ha kevesebbet dohányzik, és hogy minden dohányzási szokás összekapcsolható-e a megnövekedett egészségügyi kockázatokkal.

A kutatások azt is mutatják, hogy a dohányzással kapcsolatos kockázatok elkerülésének egyetlen módja mindenekelőtt a nem dohányzás, és a kockázatok csökkentésének legjobb módja a leszokás.

AddThis Social Bookmark Button

 

Hozzászólások  

 
+1 #6 2011-02-08 19:15
Az emberiség százezer éveken keresztül füsttel, egyfajta dohányfüsttel élt együtt. A barlangokban nem volt megfelelő szellőzés és beláthatatlanul hosszú időn keresztül ott feküdtek a tűz mellett, és lélegezték befelé a füstöt, gyakran dobtak valami levelet a tűzbe, a jobb közérzet mián. Olyan sokáig történt ez, hogy a génekbe ivódott. A mai ember, ha egészségesen akar élni, okosabban teszi, ha nem akar a normális mennyiségű dohányfüsttől megszabadulni, mert máskülönben attól fog meghalni, mert "túl" steril módon viszonyul az ember számára nélkülözhetetle n természetes formákhoz.

Az indiánok, akik elsőként dohányoztak - úgy ahogyan a dohányzás fogalmát ma értjük, mert az ősember barlangtüzének füstje is megfelelt már egyfajta dohányzásnak - nos, az indiánok a dohányzásuk ellenére is egészségesek voltak. Az öreg indián a dombtetőn ülve dohányzott, nagyot harapott a friss levegőből, kiváló egészségnek örvendve. Nem a dohányzástól halt meg, hanem a civilizált ember fegyverétől.
Idézet
 
 
+2 #5 2011-02-08 19:05
A baj nem a dohányzással van, hanem a kipufogógázzal( !!!) és a kemikálékkal, a gyógyszergyárak kal és általában minden ipari szennyezéssel. Így pl. a mosószerekkel, melyek bőrön át hatékonyabban felszívódnak a szervezetbe, mintha a gyomorba kerülnének, és évtizedek alatt nagyobb kárt okoznak a kipufogógázzal tetézve az emberi szervezetnek, mint negyven-ötven év masszív dohányzás.
EZ AZ IGAZSÁG.
Ajánlom mindenki figyelmébe.

Aki elhiszi, hogy a dohányzás káros, az megérdemli.
Mindenki tud arról, hogy léteznek öreg emberek, akik dohányoznak.
És sok olyan fiatal és gyermek halt és hal meg különféle betegségben, mely elvileg a dohányzástól is lehetne, de soha életében még csak a passzív dohányzásnak se volt kitéve! Viszont a modern környezeti szennyezésnek igen; mert annak mindenki ki van szolgáltatva!
Idézet
 
 
+2 #4 2011-02-08 19:02
folyt:
Úgyhogy csak morogjatok tovább a megállóban dohányzókra, és lélegezzétek be nyugodtan a kipufogógázt!

Ha a szavaknak nem hisztek, próbáljátok ki magatok:
Üljetek be egy zárt utasterű autóba, és dohányozzatok negyed órán át, majd szálljatok ki. Mindannyian jól lesztek és életben lesztek: tehát a dohányzás nem halálos.
Aztán üljetek egy olyan autóba, ahol a kipufogógáz egy csövön keresztül be van vezetve az utastérbe, és bírjatok ki negyed órát, bátran lélegezve - hiszen senki se dohányzik és ezért a tényleges veszedelem nem fenyeget!
Meglátjuk mi lesz a vége!
Közben valószínűleg rájöttök, hogy a kipufogógáz halálos!

Tehát még egyszer: A dohányzás nem halálos (még nagyobb dózisban sem).
A többi környezeti szennyezés viszont halálos (még kis dózisban is).

Tanuljátok meg.
Idézet
 
 
+2 #3 Lutár Katalin 2010-06-04 09:41
folyt.
ÉS még valami rólam:ötz gyerekem van.Egy letkoraszülött és tanulási nehézséggel küzdő: az amelyikkel nem dohányoztam. A két legokosabbb pedig az,akivel a vizsgaidőszakba n a legtöbbet dohányoztam.
A lényeg. Bármit be lehet bizonyítani és annak az ellenkezőjét is statisztikai adatokkal. A betegség a fejben dől el (még Csernibilban is élnek egészséges emberek)
vége
Nil
Idézet
 
 
+2 #2 Lutár Katalin 2010-06-04 09:40
folyt.
Én egy olyan helyen lakom,ahol hat sávon mennek az autók.El lehet jönni megnézni mi van az ablakon, akár ablaktisztítás utáni napon. VAlahogy mégsem akarja senki korlátozni az autosokat.Pl hogy egyedül nem lehet autózni.Pedig a szmogot sem a dohányosok okozzák.
És kicsit vissza a pszihére. Sokszor nevetek a buszmegállóban álló embereken: előveszem a cigit- nem gyújtom meg, de a mellettem álló már fuldokolva köhög. Az előtte pöfögő autótól nem, de a meg sem gyújtott cigitől igen. Sajnálatra méltó.
És még valami kedves füstölgők. Aki a dobozra ráíratatta azokat a bizonyos mondatokat, az egy tömeggyilkos,ak inek fogalma sincs arról, hogyan müködik az agy. És minden pszichológus aki ezt támogatta társa a gyilkosságban (a politikusokról nem is beszélve, akik a törvényeket meghozták)
Mindemellett: ha olyan helyre megyek ahol nem dohányoznak, akkor azt tiszteletben tartom. De nekem is biztosítsanak erre egy helyet (munkahelyeken) .
folxt köv.
Nil
Idézet
 
 
+2 #1 Lutár Katalin 2010-06-04 09:38
A betegségeket nem a dohányzás okozza. A dohányzás csak egy eszköz, egy lehetőség a sok közül, amire ráfogjuk a betegségünket. A betegség a fejben dől el (gondolat)és ott döntjük el azt is mit fogunk "használni" hogy megbetegítsük magunkat.
ÉS most az én példám: 10éves korom óta dohányzom. 18 évesen az orvos azt mondta szokjak lemert már idült hörghurutom volt.NEm tettem. 30 évesen amikor a tüdőgondozóban voltam védőnő és rajtam tesztelték a folyamatosan elromló gépet, már nyoma sem volt a "betegségemnek". Azóta is dohányzom. És ha nem tudok rágyújtani, akkor elalszom (alacsony a vérnyomásom-ennek feldolgozatlan gyermekkori dolgok az oka). Volt egy nagynéném is. Kossutot szívott. 40 évesen azt mondták neki a tüdőgyógyászok, hogy pár hónapja van hátra. 85 évesen halt meg és végig dohányzott. A másik nagyapám aki sosem dohányzott pedig úgy járt hogy a tüdőgyógyász javasolta neki hogy szokjon le. Vicces.
folyt.köv.
Nil
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később