vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Drasztikusan csökkent a cigarettafogyasztás
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2014. december 30. kedd, 13:04

csempesz_2Legalábbis a legális cigarettafogyasztás. Idén akár 8 milliárd forint alatt maradhat a legális cigarettaeladás.

Korábban a Nemzeti Adó- és Vámhivatal azt jósolta, hogy az év végére jobbak lesznek a számok, de október végéig az év során mindössze 6,3 milliárd szál cigaretta fogyott. A NAV jövedéki statisztikái szerint csupán 644,5 millió szál fogyott 2014 októberében, ami a tavaly októberi adatokhoz képest ugyan 110 millió szállaltöbb , de a 2012-es egymilliárd szálhoz képest legalább egyharmados csökkenést jelent. Éves szinten még rosszabb a helyzet. Már a 2013-as, 9,3 milliárd szál cigaretta is negatív rekordnak számított, de idén valószínűleg a 7,5 milliárd sem lesz meg. A trafikok előtt 700 millió és 1,3 milliárd szál között mozgott a havi cigarettaeladás, mostanra ez 500-700 millió közé zsugorodott. A fogyasztás a finomra vágott dohány és a szivarka felé tolódott el, előbbiből 4810 ezer kilogramm fogyott október végéig. Éves szinten valószínűleg rekordot fog dönteni a vágott dohány, eddig 5200 ezer kilogramm volt a csúcs.

Forrás: http://www.vg.hu/vallalatok/szolgaltatas/kevesebbet-sziv-a-magyar-441122

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2014. december 30. kedd, 13:07
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később