patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Németországban zöld utat kapott az e-cigaretta
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2014. november 27. csütörtök, 16:55

e-cigi-onlineDöntött a német szövetségi közigazgatási bíróság: Nem minősül gyógyszernek az elektromos cigarettákhoz használt nikotintartalmú folyadék.

A döntés értelmében, Németországban szabadon forgalmazható az nikotin tartalmú folyadékot tartalmazó e-cigi. A szabadon forgalmazásról szóló vita az Észak-Rajna-Vesztfáliai tartomány egészségügyi minisztériuma és a gyártók között alakult ki 2011-ben. A bíróság indoklása szerint semmilyen kutatás nem támasztja alá, hogy az elektromos cigarettához használt folyadék a nikotinfüggőséget bármilyen formában csökkentené, „kezelné”, ezért nem minősíthető gyógyszernek. A dohánytermékekről szóló új uniós irányelv szerint is szabadon forgalmazható élvezeti szernek minősül az e-cigaretta, azonban kikötés, hogy a folyadék nikotintartalma nem haladhatja meg a milliliterenkénti 20 milligrammot. Jelenleg nagyjából kétmillió német használja az e-cigarettát.

Forrás: http://profitline.hu/hircentrum/hir/322924/Nemetorszagban-szabadon-forgalmazhato-az-e-cigaretta

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2014. november 27. csütörtök, 16:58
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később