patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Egységes cigisdoboz a franciáknál
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2014. szeptember 26. péntek, 12:43

FranceeAusztrália után Franciaországban is bevezetésre kerülnek az egységes csomagolású cigarettásdobozok.

A dobozoknak egyforma formájuk, méretük, színük lesz, még a dobozokon olvasható feliratokat is egy meghatározott betűtípussal kell majd nyomtatni. Marisol Touraine, egészségügyi miniszter azt egyelőre nem közölte, hogy mikor kerül bevezetésre a szabályozás, de elképzelhető, hogy a franciák lesznek az elsők Európában, megelőzve Angliát és Írországot, akiknél szintén tervezik az egységes csomagolás bevezetését. Az Európai Unió által februárban elfogadott dohányzásellenes irányelv szerint a dobozok 75%-át sokkoló fényképeknek és figyelmeztető szövegeknek kell borítaniuk. A trafikosok tiltakoznak az egységes csomagolás ellen. Franciaországban tilos lesz dohányozni a gyerekek által látogatott közterületeken, illetve azokban az autókban, ahol 12 évesnél fiatalabb gyerek utazik. Az elektromos cigarettát is korlátozni fogják: tilos lesz az e-cigi használata a fiatalkorúakat is fogadó intézményékben, azaz az iskolákban, a közlekedési járműveken és a munkahelyek közös tereiben. Franciaországban az elektromos cigaretta 2014 márciusa óta tiltott a fiatalkorúak számára.

Forrás: http://hvg.hu/vilag/20140925_egyforma_lesz_minden_cigisdoboz

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 26. péntek, 12:47
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később