Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Hagyományt őriznének Pécsett
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2014. szeptember 04. csütörtök, 16:23

pipe-hard-shadow-913743-mA Pécsi Füstölgők Asztaltársaságának Hagyományőrző Egyesülete a pipázás kultúráját szeretné életben tartani.

2010-ben néhány pécsi füstölgő úgy gondolta, hogy hetente néhány órát közös szenvedélyüknek, a dohányzásnak szentelnének, ezt pedig közösen tennék. Egy feltétel volt: a cigi tilos. A 4 éve alapított egyesületnél a dohányzás a pipázással egyenlő. 15-en alapították, mára már több mint 80-an fordultak meg a társaság asztalánál, ahova ”, az egyetemistától a nyugdíjasokig bárki mehet „füstölögni. Horváth Attila, a Pécsi Füstölgők Asztaltársaságának vezetője szerint: „a lassú, megfontolt dohányzás jó keretet biztosít arra, hogy átbeszéljék a világ fontos dolgait: például a politikát és a nőket". Az 1700-as években betiltották a dohányzást Pécsett, mert olyan sokan pipáztak, hogy azt már tűzveszélyesnek gondolták. Az időigényessége végett, mára teljesen visszaszorult a pipázás, aminek a hagyományát szeretnék őrizni az egyesület tagjai.

Forrás: http://www.pecsiujsag.hu/pecs/hir/helyi-hireink/pedig-haromszaz-eve-pecsett-meg-be-is-tiltottak-a-pipazast

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2014. szeptember 04. csütörtök, 16:30
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később