vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Elárasztja Lengyelországot az illegális dohány
: blankblankblankblankblank
Írta: Füstölgők   
2014. július 31. csütörtök, 14:49

csempesz_2Lengyelországban az illegális cigi fele annyiba kerül, mint a hivatalos forgalomban lévő cigaretta, míg a házilag készített ára csak a harmada.

A lengyeleknél jelenleg olcsóbb dohányt venni és azt feldolgozni, mint becsempészni a cigarettát. Tavaly összesen 600 tonna zárjegy nélküli dohányt foglaltak le, ebből 600 millió szál cigaretta készülhetett volna, továbbá lefoglaltak 500 millió szál, kész cigarettát is. A dohány és a cigaretta feketekereskedelem 2011-2012-ben körülbelül 10,9 milliárd zloty (800 milliárd forint) adóbevételtől fosztotta meg a lengyel gazdaságot. A csempészet visszaszorításában történ némi előrelépés. Azzal, hogy a határőrizetet megerősítették, a büntetési tételeket megemelték, elérték, hogy a cigarettacsempészet ott az egyik legalacsonyabb a régióban. De van, és sokféle változatban továbbél. A szokásos piaci, pult alóli árusításnak létezik házhozszállításos változata, és egyre népszerűbb az internetes rendelés is. A belföldi illegális dohánykereskedelemmel pedig eddig még nem tudtak a hatóságok mit kezdeni.

Forrás: http://www.napi.hu/nemzetkozi_gazdasag/igy_araszt_el_egy_orszagot_az_illegalis_dohany.584388.html

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2014. július 31. csütörtök, 14:55
 
Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később