vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Európa zöld utat adott a trafiktörvénynek
: starstarstarstarblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2012. június 21. csütörtök, 12:12

green_pipaAz Európai Bizottság nem talál semmi kivetni valót a magyar trafiktörvényben, így a javaslatot az őszi ülésszakban elfogadhatja a parlament. Állami monopólium lesz a dohányáru kereskedelme és jóval kevesebb helyen lehet majd hozzájutni. 40 ezer helyett, csak cirka 6 ezer helyen. Szerintem sokan vagyunk, akik ezt túlzásnak érezzük.

Túlzásnak és elkeserítőnek érzi az a rengeteg kisbolt-tulajdonos, aki ezzel komoly vonzerőt veszít. Sokan nyilatkozták, hogy a cigi miatt betérők „egy füst alatt” a tejet és a kenyeret is náluk vették. Hát erről a bevételről majd le kell mondaniuk.

Túlzásnak és újabb nehezítő tényezőnek érzik a dohányosok. Nem a leszokók számát fogja növelni a trafiktörvény, hanem az elégedetlenkedőkét. Mert újabb terheket rak az emberekre. Leginkább a szegényebbekre, akik nem fognak tudni nagyobb mennyiségű cigit előre megvenni. Tovább nehezíti az életét a falun lakóknak. A megszűnt művelődési ház, posta után most majd cigi sem lesz. De leleményesek az emberek! Nyilván majd lesz valaki a faluban, aki egy kis felárért beszerzi a szükséges mennyiséget.

És felvirágzik újra a feketepiac. Mert ha már úgysem lehet a sarkon megvenni, akkor már mindegy, hogy hova megyünk. És ha még jobban is járunk vele, hát miért ne!

Miért gondolja bárki, hogy ettől kevesebb fiatal fog rágyújtani? Ha a dohányboltokban majd rendőr áll, aki elkéri a betérők személyi igazolványát, akkor majd a 19 éves haver fogja megvenni a fiataloknak a cigit. Vagy a ciginepper.

Mert természetesen lesznek ciginepperek, ez nem kétséges!

 

A Füstölgők Társasága készített egy kutatást a trafiktörvény várható hatásairól, ezt megtekintheti az alábbi linkre kattintva:

Felmérés magyarországi kiskereskedők körében a kijelölt dohányüzletek bevezetésének várható hatásairól

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. június 26. kedd, 11:03
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2012-06-22 12:34
Szép napot Nektek Füstölgök!
Teljesen megalomán magának mindent megengedő törvényhozásunk van. Álszent és teljesen hazug emberek hiteltelen gyülekezete hozza ezeket az agya ment törvényeket. Sajnos ehhez az Eu. mint az álszentség megtestesítője még kezet is ad.
Üdv Nektek: Carlo a pipás
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később