vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Van megoldás?
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2012. május 03. csütörtök, 15:42

benttBent ne dohányozz, kint ne igyál! Jelen pillanatban így áll a dolog. A dohányzást választottad? És szívesen megiszol a barátokkal egy sört, netán egy kávét? Akkor a helyzeted nem könnyű. Ha van terasz, akkor nincs gond, legalább is tavasztól őszig. Ha nincs, mehetsz az utcára, de csak cigizni, vagy esetleg a kávét viheted még magaddal, mert közterületen tilos alkoholt fogyasztani, ezért bent kell hagyni az italt, de hát ki szereti őrizetlenül hagyni? Elvihetik, megihatják, de ami a legrosszabb, beletehetnek bármit.

 

Röviden: nem könnyű. Ráadásul, jobb, ha csöndben vagy. Mert egyre többen panaszkodnak az utcán dohányzókra, mert nem tudnak tőlük aludni vagy pedig felszáll hozzájuk a füst. És persze rád haragszanak és nem a kellemetlen helyzetet teremtő törvényre.

Eddig békében megvoltak a lakók az utcában lévő szórakozóhelyekkel, mert a vendégek bent voltak, nem pedig az utcán. Valahol már az autóval is veszélyes parkolni, mert még asztalnak nézik, és oda pakolják a poharakat és üvegeket. Volt, akinek a visszapillantója tört le.

És a vendéglátósoknak sem könnyű, mert külön bosszanthatja őket, hogy még anno felszerelték a helyeket elszívó berendezésekkel, hogy a dohányzás ne legyen probléma, most pedig utcára kerültek a vendégek. Sőt valahol még az utcából is ki kell sétálnia annak, aki dohányozni szeretne, mert csak úgy van meg az 5 méter.

Egyelőre nem látni a megoldást.

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. május 03. csütörtök, 15:46
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később