Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Füstmentes helyek, több feszültség
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2012. április 19. csütörtök, 11:39

ideges_cigik2012. április elsejétől vége a türelmi időnek, így már szinte semelyik szórakozóhely nem engedi, hogy bent gyújtsanak rá. Azért csak szinte, mert akadnak még olyan helyek, ahol fittyet hánynak az, akár 2,5 milliós büntetésre, és a vendég kényelme a fontosabb számukra. Azok a helyek ahol tiltják a dohányzást, szintén nem lehetnek nyugodtak. Nekik a lakókkal gyűlik meg a bajuk.

Érdemes megfigyelni, hogy ha elmegyünk egy szórakozóhelyre, lassan többen vannak kint az utcán, mint bent. Az alkohol fogyasztásának mértékével egyenes arányban nő a hangerő is. A lakók panaszkodnak, hogy nem tudnak aludni, és sorra jelentik fel a helyeket. Nagyon kevés a kihelyezett a hamutál, ami amúgy a buszmegállókra is igaz. Tény, hogy a megállóban nem lehet rágyújtani, de mellette igen. Aki ott dohányzik, vajon hova tudja dobni a csikket, a földre? Akkor viszont, úgy néznek rá, mint véres rongyra. Eddig békében megvoltak egymás mellett a dohányosok és nem dohányosok, miért kellett ezen változtatni? Vagy legalábbis, miért így?

Azok a szerencsés éttermek, kocsmák, ahol van lehetőség terasz kiépítésére, megnyugodhatnak. Ugyan még csak április közepe van, és az időjárás sem a legtavasziasabb, mégis megfigyelhető, hogy már most megnőtt a teraszos helyek forgalma. Lassan kinyitnak a szabadtéri szórakozóhelyek, ahol szintén engedélyezett a dohányzás. Ezzel egy időre talán enyhülnek a feszültségek, de ez is csak időszakos megoldás.

Biztos, hogy jó a teljes szigor?

 

Kép forrása: http://m.blog.hu/zo/zoldpont/image/angry_cigarettes.jpg

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. április 19. csütörtök, 12:02
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később