vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Tapasztalatok a tiltás óta kialakult helyzetekről
: starstarstarstarstar
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2012. január 17. kedd, 19:00

horograakadt2012. január elsejétől tilos a dohányzás közforgalmú intézményekben - így a szórakozó- és vendéglátóhelyeken -, a munkahelyeken, a közösségi közlekedési eszközökön és a megállókban, az aluljárókban, a játszótereken, valamint a megállóhelyek és a játszóterek ötméteres környezetében (és semmilyen zárt terű intézmény esetében). Ez pedig abszurd helyzeteket teremthet.

Van olyan orvos, ápoló vagy az egészségügy területén dolgozó személy, akinek negyed órát kellene ahhoz gyalogolnia, hogy el tudjon szívni nyugodt lelkiismerettel egy cigit. Egy olyan szakmában, ahol mások élete van egy-egy ember kezében, nem biztos, hogy jó, ha korlátozzuk abban, ami megnyugtatja. A szegedi klinikai központban például a Tisza-partra kellene kimenniük a dohányozni kívánó orvosoknak.

A hajléktalanszállók is furcsa helyzetben vannak. A hajléktalanok lakcíme ide van bejelentve, márpedig elvileg odahaza az emberek rágyújthatnak a saját lakásukban. Bár Szegeden van olyan társasház, ahol a házirendben rögzítették, hogy a lakók a saját erkélyükön sem dohányozhatnak. Ez azért nonszensz! A saját erkélyemen, hagy csináljak már, azt, amit szeretnék.

Egyelőre csak figyelmeztetnek, szankciót még nem alkalmaznak, április elsejétől azonban a magánszemélyeket maximum 50 ezer, az intézményeket 2,5 millió forintra is büntethetik.

Addig is dolgoznak azon, hogy lehetne változtatni a szabályokon, mert valljuk be: van mit!

 

Forrás: hirado.hu

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 17. kedd, 19:02
 

Hozzászólások  

 
+1 #3 2012-02-23 16:54
És milyen jó bevétel a leszokás a gyógyszeriparna k. A leszoktató rágók és tabletták drágábbak, mintha cigit vennék.
Idézet
 
 
0 #2 2012-02-08 16:35
a betarthatatlan és a "ló másik oldalára átesett" törvényen (miért ne lehetnének kijelölt dohányzó helyiségek az irodaházakban,k isebb méretű vendéglátóhelye ken a tulajdonos dönthesse el, hogy füstmentesen akar-e működni ahogyan azt Hollandiában is törvénymódosítá sban sikerült elérni stb.) bizony NYILVÁNVALÓAN változtatni kell és ebben segíthetünk a törvényhozóknak sok-sok aláírással, melynel elindítója a Füstölgők Társasága is lehetne például.
Idézet
 
 
+3 #1 2012-01-17 20:18
A SAJÁT ERKÉLYEN????? WTF? Na ez már felháborító!!! Emberek, menjetek már el a lakógyűlésekre és ne hagyjátok hogy a szánalmas otthonülő nyugdíjas vagy unatkozó többség a szavazati jogával beavatkozzon a magánterületete kre...!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később