vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Tilos, de áprilisig nem kell fizetni!
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2012. január 16. hétfő, 17:33

pub_cigiJanuár elsejétől életbe lépett a nemdohányzók védelméről szóló jogszabály. Ez azt jelenti, hogy tilos rágyújtani zárt légterű helyeken, így a kocsmákban és a szórakozóhelyeken sem. Tilos továbbá cigarettázni a közintézmények, játszóterek, boltok, munkahelyek bejáratánál. Ez mind szép és jó, az ember nem lesz büdös, ha meg akar inni egy sört vagy éppen egy kávét a barátaival, de amíg nincs bírság, addig hányan tartják ezt be?

 

3 hónap türelmi idő van, tehát addig nem bírságolnak, csak figyelmeztetnek. Ez a magyar embernek pontosan annyit jelent, hogy a tiltás csak áprilistól van érvényben. Amíg nem büntetik, addig szabad alapon dohányoznak tovább. Sok éjszakai szórakozóhelyről illetve kocsmáról lehet hallani és tapasztalni, hogy nyoma sincs a bevezetett januári jogszabálynak.

Aki viszont már 2012 első napjától fogva betartatja éttermében, kocsmájában a tilalmat, lehúzhatja a rolót! Aki dohányozni akar, az úgy is oda megy, ahol engedik neki.

 

Forrás: civishir.hu
AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2012. január 16. hétfő, 17:35
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később