Fodor_Pter

„Egyikünk sem gondolja, hogy a dohányzás egy egészségnövelő cselekedet, de a magyar felnőtt lakosság közel egyharmada teszi. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Ön dohányzik? Sajnálom, az állást már betöltötték...
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2011. október 03. hétfő, 15:38

dohanyos_nemAz ember mindig izgul, amikor egy új állást pályáz meg. Igyekszik gondosan összeállítani az önéletrajzát, felkészülni az állásinterjún felmerülő lehetséges kérdésekre, hogy a legjobb formáját hozza. A texasi Baylor Health Care System nevű amerikai cégnél mégsem a jelölt szakmai múltja és igyekezete számít. Az állásinterjún ugyanis feltesznek egy bizonyos, látszólag jelentéktelen kérdést, amire ha az illető igennel felel, automatikusan esélytelenné válik. Ez a kérdés pedig a következő: „Ön dohányzik?”

 

A cég nyíltan vállalja, hogy diszkriminatív- úgy látszik, hogy még büszke is rá... A hivatalos indoklás szerint a dohányosok „veszteséget okoznak”, mert többször betegednek meg és esnek ki a termelésből. Szerintem ez eléggé gyenge érv. A cigaretta mégsem kemény drog, ami miatt ne tudná az illető maximálisan teljesíteni  feladatait! Nyilvánítsunk ilyen alapon néhány cégvezetőt, vagy államfőt is alkalmatlannak?

Az USA toleráns, demokratikus ország. Vallástól, nemtől, szexuális beállítottságtól függetlenül bárki megtalálhatja a számítását, csak pozitív hozzáállás kérdése! Vagy mégsem? Meglepőnek tartom, hogy a „szabadság földjén” egy vállalat nyíltan kijelentheti, hogy diszkriminálja a dohányzó munkavállalókat.

 

Forrás: http://www.hir24.hu/elet-stilus/2011/09/28/munka-nelkul-maradhatnak-a-dohanyosok/ 

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. október 03. hétfő, 15:40
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2011-10-03 16:11
Ahahahah... mondjuk ha a nevukre/tevekenysegukre hivatkoznanak, lehet nem lenne ilyen szembetuno a hozzaallasuk: Baylor Health Care System.
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később