patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
A bíró, aki betilatná a dohányt
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2010. június 08. kedd, 09:37

court_justice_luxembourgNéhány napja látott napvilágot a hír, miszerint Baudouin Hubaux belga bíró az Európai Bírósághoz fordult, hogy az EU egész területén betiltassa a dohánytermékek árusítását. Radikalizmussal azonban nem vádolhatjuk, hiszen hajlik az alkura: egyelőre megelégedne a dohányzás áldozatainak vagy családjaiknak kártérítésével is, amit a gyártókkal, az importőrökkel, a reklámcégekkel és az eladókkal fizettetne meg.

Meg kellett mosolyognom a bíró kijelentését, amit a La Derniere Heure c. belga újságnak adott nyilatkozatában mondott: „A legradikálisabb nyilvánvalóan az lenne, ha egyszerűen betiltanák a cigaretta árusítását az EU egész területén: ilyen léptékben az intézkedés megvalósítható és hatékony lenne". Ez annyira abszurd, és intoleráns!

Ugye senki nem gondolja komolyan, hogy egy olyan terméket, ami évszázadok óta részét képezi az európai civilizációnak és a kultúrának, egy törvénnyel el lehet majd törölni a Föld – akarom mondani Európa –  színéről?!A dohány – feltételezhetően – továbbra is kapható lesz, csak éppen nem a minőségi és higiéniai előírásoknak megfelelően feldolgozott formában, hanem a feketepiacon.

Továbbra is azt gondolom, hogy tárgyalóasztal mellett a dohányzást is olyan keretek közé  kell és lehet terelni, hogy senkit ne zavarjon. De megfosztani felnőtt állampolgárokat attól a joguktól, hogy dohányterméket vásároljanak és fogyasszanak törvényes keretek között – ez nem tűnik európai megoldásnak. Akkor sem, ha egy belga bíró találta ki.

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 17:06
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2010-06-11 23:18
Ugyan már, a mariskát is betiltották. Nem fél perc alatt, nem egy rendelettel, de betiltották. Sőt a közvéleményt is ellene hangolták.
Nem olyan nagyon nehéz feladat ez...
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később