vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Amikor a minisztérium másfelé néz
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2010. május 17. hétfő, 09:20

bruincafeA holland egészségügyi miniszter a múlt héten azt nyilatkozta, hogy nem fog lecsapni a szabálysértőkre, pedig a hírek szerint (ld. itt és itt) Hollandiában egyre több bártulajdonos hagyja figyelmen kívül a 2008-ban érvénybe léptett dohányzási tilalmat (ld. korábbi írásainkat a témában).

Az élelmiszerbiztonsági hivatal közelmúltban végzett felmérése szerint a bárok 41 százaléka rendszeresen megsérti a törvényt. Idén áprilisra már csak a bárok 35 százaléka hagyta kint a füstmentes környezetre figyelmeztető jelzéseket.

A miniszter bejelentésével legitimitást kapott a törvénysértés. Az egyik oldalon Hollandia moshatja kezeit, kívülről látszólag minden rendben, eleget tesznek a nemzetközi trendeknek, szigorú dohányzási tilalom van érvényben. A másik oldalon pedig megnyugtatják a bártulajdonosokat, hogy nem lesz semmi baj, ha nem tartják be a szabályt.

Nekem ez persze nem annyira tetszik! Miért nem lehet értelmes, életszerű törvényeket hozni? Miért nem lehet figyelembe venni a kisebbség érdekét is?

Őszintén remélem, hogy Magyarország nem esik bele a holland-csapdába!

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 17:06
 

Hozzászólások  

 
0 #2 Füstölgők 2010-05-18 16:49
Köszönjük a visszajelzést! Igen, a cikkben a dohányosok szerepeltek kisebbségként. Ma Magyarországon a felnőtt lakosság közel egyharmada dohányzik. Ez egy kisebbség, de egy jelentős kisebbség.
Idézet
 
 
0 #1 2010-05-18 09:27
Kedves Füstölgők!
Nemdohányzó létemre tetszik a honlap tartalma, gratulálok!
A cikkhez egy rövid vélemény: szerintem is visszatetsző ez a kétszínű viselkedés. A törvényeket, szabályokat azért alkották, hogy azokat tartsuk be (persze itthon pont azok nem tartják be, akik megalkotják, megszavazzák őket, de ez más kérdés). Ráadásul a dohányzás elég kényes kérdés, bár a cikk írójával ellentétben én remélem, hogy a nemdohányzók nem kisebbségben vannak. Bár lehet, hogy félreértettem és a dohányosokra gondolt...
További jó munkát!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később