Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Azért otthon majd dohányozhatunk?
: starstarstarblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2010. május 17. hétfő, 09:06

Az egyre terjedő  dohányzási tilalmak kapcsán többször felvetetettem, hogy előbb-utóbb a dohányosok csak otthon hódolhatnak majd szenvedélyüknek. Rémálmomban sem jutott eszembe, hogy egyesek ennél is tovább mennek majd.

Ausztrália mostanság a dohányzás ellenzők fellegvára. Alig két héttel az egyencsomagolásra vonatkozó kormánytervek bejelentése után egyes lobbicsoportok már azért küzdenek, hogy társasházakban, belvárosi utcákon, és egyetemi kampuszokon is tiltsák be a dohányzást. Magyarul egyes dohányosok már otthon sem gyújthatnának rá. Felmerül a kérdés, hogy ha már otthon sem lehet, akkor hol? 

 

A cikkben megszólaltatják Vic Zurek-et, az Australian Smoker Rights vezetőjét, aki szerint az agresszív egészségügyi lobbi egy legális termék fogyasztása miatt démonizálják a dohányosokat, és azt érezteti velük, hogy ők csak „másodrendű állampolgárok”. Teljesen egyetértek Zurek úrral.

Az egészségvédelem mellett fontosnak tartjuk a személyes választás és a magánélet határainak tiszteletét. Igaz, hogy a dohányosok a világon mindenütt a kisebbséget képviselik, de jelentős kisebbségről van szó – Magyarország esetében a felnőtt állampolgárok közel egy harmadáról –, akiket nem lehet párbeszéd nélkül, egyetlen szabályozással másodrendű állampolgár státuszba kényszeríteni.

Forrás: theage.com.au

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 17:06
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később