Fodor_Pter

„Ahhoz, hogy egy felnőtt ember valóban dönthessen, hogy dohányzik-e vagy sem, szükséges lenne az építkező jellegű felvilágosításra már az óvodás kortól.”

dr. Fodor Péter elnök


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Csak füstmentes alkalmazottakat akartak
: starblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2010. május 05. szerda, 10:32

brooksvilleEgy floridai város, Brooksville vezetése elkötelezte magát a füstmentes munkahelyek mellett – majd néhány nap leforgása alatt bohócot csinált magából a fél világ előtt.

 

Az ma már természetes, hogy hivatalokban, közintézményekben nem lehet rágyújtani. Itt azonban ennél is tovább mentek: egy drákói szigorú új rendelet szerint az alkalmazottak nem csak a város tulajdonában lévő területeken, hanem a céges, sőt saját autójukban sem gyújthattak volna rá, ha azzal járnak munkába. A rendelet egy évet adott volna a város jelenlegi alkalmazottainak, hogy leszokjanak a dohányzásról.  Sőt, új alkalmazottként csak és kizárólag nem dohányzókat szerettek volna alkalmazni, akikkel egyúttal egy nyilatkozatot is aláírattak volna, hogy nem fognak rászokni a dohányzásra a munkába állásuk után sem.

Úgy gondolom, különösebben kommentálnom sem kell a helyzetet. A civil ellenállás miatt a rendelet végül nem lépett életbe. A törvényalkotók pedig belátták – amit a törvényalkotók ritkán szoktak belátni –, hogy mindennek van határa. A történet ugyanakkor rámutat arra, hogy mennyire ingoványos talaj a mások életének szabályozása.

Brooksville egyébként nem először kerül hasonló komikus helyzetbe. Egy évvel korábban előírták, hogy a város alkalmazottainak kötelező dezodort használniuk, és alsóneműt viselniük.

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 17:07
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később