patai_andras

„Természetesen lehet változásokat érvényesíteni a dohányzás-szabályozásban, de ezek mögött mindig tudományos kutatásnak és bizonyítékoknak kell állnia.”


Patai András egykori ügyvezető elnök, Magyar Dohányipari Szövetség (megszűnt: 2011)


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Dohányos, nem bűnös!
: blankblankblankblankblank
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2010. április 29. csütörtök, 09:40

Üdítő kivétel dohányos ismerőseim között, aki nem szorong, nem szégyelli magát azért, mert dohányzik. Ez engem elkeserít. Nem hiszem, hogy jó taktika a dohányzás visszaszorításában, ha másokat szégyenpadra ültetünk. A frusztráció csak kedvetlenséget, rossz hangulatot, gyomorgörcsöt okoz. Alattomosan ránk ül, és már nem is tudjuk, mitől is van rosszkedvünk. A minap megállapítottam, nem vagyok egyedül ezzel a gondolattal.

Érdekes riportot olvastam a Fox10tv.com-on.

Kiderül az írásból, hogy Japánban radikális változás állt be a dohányzás terén az elmúlt 60 évben, a dohányosok száma felére csökkent a második világháború óta. Ebben nyilván szerepet játszhatott – számos egyéb ok mellett – sok olyan intézkedés, amit a dohányzás visszaszorításáért tettek a szigetországban. Kíváncsi vagyok vajon mit. Kár, hogy erről nem szól a cikk. Az egyik megszólaló azon mérgelődik, hogy a vasútállomásokon ma üveg várótermekben, kalitkában kénytelenek tömörülni a füstölögni vágyók. „Nem tetszik ez nekem” – mondja a riportban Shinji Motegi, aki szerint ez az érzés ahhoz lehet hasonló, amit az állatok tapasztalnak az állatkertben. „Úgy érzem magam, mintha bűnöző lennék.”

Szerintem az üvegkalitka még mindig jobb mint a semmi.

STZS

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 17:07
 

Hozzászólások  

 
0 #1 2010-10-14 10:14
Nekem is napi szinten ez az érzésem
Pld.a munkahelyemen van szabályosan erre a célra kialakított helyiség,De ! azt nem használhatjuk(c sak úgy van ), az udvar legtávolabbi sarkában a szabad ég alatt lehet csak eme "bűnös szenvedélyünkne k hódolni",télen,nyáron egyaránt,ha esik,ha fúj
Esetleg tudja valaki , hogy ez így szabályos?!
Idézet
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később