vancsa_istvan

„Amikor gimnazistaként rászoktam a dohányzásra, azért szoktam rá, mert tilos volt. Tehát én azt hiszem, hogy a tiltás mindig, minden esetben az elgondolható legrosszabb eszköz.”

Váncsa István újságíró


Bemutatkozás

A Füstölgők Társasága fontosnak tartja a dohányzás kultúráját és a kulturált dohányzást. Tagjaink között egyaránt vannak dohányosok és nem dohányzók. Társaságunk részt vett a nemdohányzók védelmében született törvény kialakításában. A társaság nyitott az értékekre, amit azzal is vállalunk, hogy több alkalommal rendeztünk Füstölgő Juniálist.
Bővebben...

mti_hirfelhasznalo

ukash kart |
Durva plakátok helyett prevenciót!
: starstarstarstarstar
Írta: S. Takács Zsuzsanna   
2010. április 08. csütörtök, 12:35

censoredA HVG mai, Dohányzásellenes füstölgés címmel megjelent cikke beszámol egy orosz dohányzásellenes hirdetési kampány keltette felháborodásról.

A Mindegy?! című reklámkampány egyik plakátja egy csecsemőt ábrázol, a hátán elnyomott cigarettacsikkel és ezzel a felirattal: A gyermek társaságában dohányozni ennél is nagyobb kínzás”.

 

A dohányzás visszaszorítása szempontjából is vitatható hatékonyságú plakátokat a versenyhivatal távolíttatta el, mivel úgy találták, hogy azok sértik a gyermekek jogait, károsítják erkölcsi és lelki fejlődésüket. Az esetet Moszkva úgy értékelte, mint egy újabb késztetést a társadalmi célú hirdetések szabályainak kidolgozására.

Az orosz eset újra felveti azt a gondolatot, amit a Füstölgők Társaságában sokszor hangoztattuk már: nem hiszünk a dohányzás visszaszorítására tett kampányszerű kísérletek működésében. Az egyre durvább, meghökkentőbb plakátok helyett érdemes lenne – nem csak Oroszországban – hosszú távú, átgondolt prevenciós programokban gondolkozni.

AddThis Social Bookmark Button

Módosítás dátuma: 2011. szeptember 26. hétfő, 17:07
 

Szóljon hozzá!


Biztonsági kód
Frissítés

Szerinted bevált a trafikrendszer?
 
A trafikok óta inkább töltöd a cigit, vagy a dobozos készterméket veszed?
 
Fent vagyunk a Facebookon!

YouTube csatorna

Kövess minket a Twitteren!

Hol van trafik?

hol_van_trafik

Játék

Igaz-e, hogy Európába Amerika felfedezése után került a pipa, a pipázás szokása? (1/10)

igen

nem, előbb

nem, jóval később